вівторок, 21 квітня 2020 р.

Підвідні вправи при навчанні передачі м'яча у гандболі

Перекидати м'яч пальцями з однієї руки в іншу;
Виконувати по черзі замах вгору, вниз, у бік;
Імітувати передачу в різному напрямку на місці, кроком, бігом.

Починати навчання треба з передачі хлестом вгорі; спочатку з місця, потім з трьох кроків, звернути увагу на вихідне положення (ліве плече вперед, стопа під кутом 45 градусів).

Не слід довго затримуватися на вдосконаленні передач стоячи на місці. Як тільки основний рух освоєно, починаємо вивчати передачу в русі. Спочатку навчання відбувається в полегшених умовах: займаються пересуваються кроком, поступово збільшується швидкість пересування, вводяться ускладнення (стійки, стінки, мішені), що рухається партнер, з'являється спочатку малоактивний, а потім і активний захисник.

Для організації вправ використовуються різні побудови: під зустрічні колони, в шеренги, в коло, в трикутник, в квадрат і ін.

Рекомендовані вправи.

Гравці побудовані в дві шеренги лицем один до одного, відстань 6-10м. Кожен гравець однієї шеренги має м'яч і за сигналом передає партнерові.


Два партнера з м'ячами стоять на відстані 5-10 м обличчям один до одного. Третій стоїть між ними, ловлячи м'яч від одного, і передає іншому. Гравець № 2 у свою чергу передає м'яч гравцеві № 1.
Рис. 1 Передача м'яча на місці в трійках

Два партнера з м'ячами стоять обличчям один до одного на р. 10-20 м. Між ними посередині ще двоє спиною один до одного. По команді крайні гандболісти зраджують м'ячі вартим до них обличчям. Ті зраджують м'яч назад, відбігають один від одного і знову ловлять м'яч.
Рис. 2 Передача м'яча на місці в четвірках

4. Гравці утворюють коло діаметром 10-20м. М'яч віддається через весь круг від одного партнера до іншого без певного порядку. Після передачі м'яча гравець біжить на місце того, кому він зрадив м'яч.
5. Побудова в колони на кутах трикутника. Гравці передають м'яч в сусідню колону і переміщаються за м'ячем або у зворотному напрямку.
6. Побудова в колони на кутах квадрата. Передача м'яча по діагоналі, зміна - по зустрічній колоні.
Рис. 3 Передача м'яча по діагоналі у зустрічних колонах.

4. Два гравці переміщаються вперед паралельно один одному і зраджують м'яч, то ж в трійках. Швидкість переміщення поступово збільшується
5. Передача м'яча в русі в парах зі зміною місць.

Рис. 4 Передача м'яча в русі в парах зі зміною місць.
Рис. 5 Передача м'яча в трійках зі зміною місць

7. Гравці виконують передачі між стійками, потім стійки замінюються малоактивними захисниками, потім активними.

8. Гра «Боротьба за м'яч». Вся група ділиться на дві команди. Одна команда володіє м'ячем, інша намагається відібрати м'яч. Дозволяється зраджувати м'яч. Інші правила викладач встановлює сам в залежності від підготовленості групи.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Рух - це здоров’я

 11 жовтня 2023 року в спортивній залі гімназії відбулися змагання серед учнів 7-А та 7-Б класу.     Багато позитивних емоцій, заряд бадьоро...